-->

YouTube Kids'i Etkinleştirin: Ebeveyn İzni Gerekli

Sevgili Ebeveyn veya Vasi,
Bu e-postayı, bize YouTube Kids uygulamasına Google hesabınız ile giriş yapmak istediğinizi belirttiğiniz için alıyorsunuz. Yaşasın!
YouTube Kids uygulamasına Google hesabınız ile giriş yapabilmeniz ve ilave ebeveyn denetimlerini ve diğer özelleştirme özelliklerini etkinleştirebilmeniz için aşağıdaki bilgileri incelemenizi, uygulama içindeki e-posta versiyonunu okumanızı ve onayınızı YouTube Kids uygulamasında vermenizi istiyoruz.
Topladığımız Bilgiler ve Bunları Nasıl Kullanıyoruz
Uygulamaya giriş yapmadığınız ve çocuğunuz için bir profil oluşturmadığınız sürece, YouTube Kids oturum açılmamış bir hizmet olarak çalışır. Bu, çocuğunuzun oturum açmasına izin vermediğimiz ("YouTube Kids'te Çocuğunuzun Google Hesabı ile Oturum Açma" isimli bölümde açıklanan bazı durumlar hariç) ve uygulamanın çalışması için Google hesabınızı kullanmanızın gerekli olmadığı anlamına gelir. YouTube Premium aboneliğinizi kullanmak veya profilleri etkinleştirmek ve bazı ebeveyn kontrollerine ve özelleştirme özelliklerine erişmek üzere uygulamaya giriş yapmayı seçerseniz, aşağıdaki "YouTube Kids'te Google Hesabınız ile Oturum Açma" adlı bölümde açıklanan ilave bilgileri toplarız ve kullanırız.
Topladığımız bilgiler
YouTube Kids, çocuğunuzun bir video izlemek gibi uygulamayı kullanımını baz alarak bilgi toplar.
Hizmete erişmek için kullanılan cihaz ve uygulama hakkında bilgi. Bu bilgiler şunları içerir:
  • donanım modeli ve işletim sistemi sürümü gibi cihaz türü ve ayarları;
  • hizmetimizin nasıl kullanıldığının ayrıntıları dahil günlük bilgileri, cihaz olay bilgileri ve cihazın İnternet protokolü (IP) adresi;
  • uygulama sürüm numarası gibi benzersiz uygulama numaraları ve
  • tercih edilen dil, uygulama faaliyeti ve diğer ayarlar gibi, bir uygulama veya cihaz hakkında bilgi toplamak ve depolamak için kullanılan özgün tanımlayıcılar.
Uygulamadaki etkinlikler. Bu bilgiler çocuğunuzun izlediği videoları, bunları arama terimlerini ve uygulamadaki içerik ve reklamlar ile diğer etkileşimleri içermektedir. Bir çocuk uygulamanın sesli arama gibi ses özelliklerini kullanırsa, uygulama kısaca ses bilgileri toplar. Bu bilgi ses özelliğinin kullanılabilmesi için işlenir ve hemen silinir.
Topladığımız bilgileri nasıl kullanırız?
Topladığımız bilgileri istenmeyen e-postaları ve istismarı önlemek, içerik lisans kısıtlamalarımızı uygulamak, tercih edilen dili belirlemek ve hizmeti sağlamak ve geliştirmek gibi iç işleyiş amaçları için kullanırız.
Bu bilgileri ayrıca kullanıcılara özelleştirilmiş içerik sunmak için kullanırız. Aşağıda açıklanan kontrollere tabi olarak, çocuğunuzun ilgisini çekebilecek içerikler önermek için uygulamaya özel bir tanımlayıcıyı izlediği videolar ve aradığı terimler ile ilişkilendiririz.
Reklam sıklığı üst sınırı dahil olmak üzere içeriğe bağlı reklamlar sağlamak için özgün tanımlayıcılar kullanırız. Bu uygulama, ilgi alanına dayalı reklama veya yeniden pazarlamaya izin vermez.
YouTube Kids, çocuğunuzun üçüncü kişiler ile kişisel bilgiler paylaşmasına veya bunları herkese açık duruma getirmesine izin vermez.
YouTube Kids'te bir Ebeveynin Google Hesabı ile Oturum Açma: Topladığımız İlave Bilgiler ve Bunları Nasıl Kullanıyoruz?
Bazı ülkelerde, ebeveynleri çocukları için bir profil oluşturmak, çocukları için ilave ebeveyn kontrollerini ve özelleştirme tercihlerini etkinleştirmek ve YouTube Premium üyeliklerini uygulamada kullanmak için YouTube Kids'te Google Hesapları ile oturum açmaya teşvik ediyoruz. Bir ebeveyn Google Hesabı ile oturum açmamayı tercih ederse, bu uygulama yukarıda açıklandığı gibi oturum açılmamış şekilde kullanılabilir.
YouTube Kids'te Google Hesabınız ile oturum açarsanız bu uygulama e-posta adresi ve şifre gibi Google Hesap bilgilerinizi toplayacak ve uygun olduğunda, ebeveyn kontrollerinin ve özelleştirme tercihlerinin yanı sıra çocuğunuz için oluşturmuş olabileceğiniz profillerin bilgilerini toplayacaktır. Profil bilgileri, vermeyi seçtiğiniz takdirde, çocuğunuzun adını veya takma adını, yaşını ve doğduğu ayı içerecektir. Uygulama, uygulamadan engellenen videolar, uygulamada izin verebileceğiniz videolar ve abone olabilecekleri kanallar gibi özelleştirme tercihlerini toplayacaktır. Uygulama yukarıda açıklandığı gibi, her çocuğa özgü izleme ve arama geçmişi dahil olmak üzere çocuğun uygulamadaki etkinlik verilerini de toplar.
Bu bilgileri aşağıdaki özellikleri sağlamak için kullanacağız:
  1. Geçerli ise, içeriğe çevirim dışı erişim, arka planda oynatma ve ücretli reklamlar olmaması gibi YouTube Premium faydalarının tüm cihazlarınızda YouTube Kids uygulamasında etkinleştirilmesi.
  2. Çocuğunuz için sınırlı profiller oluşturmanıza olanak sağlanması ve
  3. Tüm cihazlarınızda uygulamadaki profillerin her biri ile ilişkili olan ilave ebeveyn kontrollerinin ve özelleştirme tercihlerinin etkinleştirilmesi. Bunlar bazı videolara uygulamada izin verilmesini veya engellenmesini ve her profile uygulamadaki kanallara abone olma izni verilmesini içerebilir.
Google hesabınız ile oturum açtığınızda yukarıda açıklandığı gibi YouTube Kids'de içerik önermek için uygulamanın her özgün kurulumu ile bağlantılı olan izleme ve arama geçmişini kullanırız ve izleme ile arama geçmişiniz aşağıda açıklandığı gibi ayarlar bölümünde temizlenmiş ve durdurulmuş olmadığı sürece, uygulamadan çıkış yapsanız dahi öneride bulunmak için onları kullanmaya devam ederiz.
Google hesabınız ile ilişkili şekilde çocuğunuz için bir profil oluşturduğunuzda, aşağıda açıklanan kontrollere tabi olarak, çocuğunuza ilgisini çekebilecek kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için her profil ile bağlantılı olan bilgileri kullanacağız.
Paylaştığımız bilgiler
Aşağıdaki durumlardan birisi geçerli olmadıkça bireysel kullanıcı bilgilerini Google dışında ifşa etmeyeceğiz:
Onay ile
  • Bireysel kullanıcı bilgilerini Google dışındaki şirketler, organizasyonlar veya kişilerle ebeveyn onayı olduğunda paylaşabiliriz.
Yasal nedenlerle
  • Kişisel kullanıcı bilgilerini Google dışındaki şirketler, organizasyonlar veya kişilerle bilgilere erişimin, bunların kullanılmasının, korunmasının veya ifşasının aşağıdakiler için makul olarak gerekli olduğuna dair iyi niyetli bir inancımız varsa paylaşacağız:
  • yürürlükteki kanun, düzenleme, yasal süreç veya icra edilebilir resmi talepleri yerine getirmek.
  • potansiyel ihlallerin soruşturulması dahil, yürürlükteki Hizmet Şartlarını uygulatmak.
  • dolandırıcılık, güvenlik veya teknik anlamdaki meseleleri tespit etmek, önlemek veya bunları ele almak.
  • kanunun gerekli kıldığı veya izin verdiği şekilde, Google'ın, kullanıcılarımızın veya kamunun haklarını, malını veya güvenliğini zarara karşı korumak.
Harici işleme için
  • Kişisel kullanıcı bilgilerini, iştiraklerimize veya diğer güvenilir işletmelere veya kişilere bizim talimatlarımız doğrultusunda ve Gizlilik Politikamıza ve varsa diğer uygun gizlilik ve güvenlik tedbirlerine uygun olarak bizim için işlenmesi amacıyla sağlayabiliriz
Ebeveyn Erişimi ve Kontrolleri
Çocuğunuzun yakın geçmişte izlediği videolara uygulamanın Tekrar izle kısmından erişebilirsiniz. Uygulamanın ebeveyn ayarları kısmında izleme ve arama geçmişinin toplanmasını durdurabilir veya izleme ve arama geçmişini temizleyebilirsiniz. Çocuğunuz için bir profil oluşturduğunuzda, her çocuk profili için izleme ve arama geçmişini durdurabilir ve temizleyebilirsiniz. Geçmiş durdurulduğu zaman, uygulama içerik önermek için yeni video izlemelerini veya arama terimlerini kullanmayacaktır. İzleme ve arama geçmişi temizlendiğinde, uygulama, Önerilenler ve Tekrar izle videolarını sıfırlayacaktır. Son olarak, izleme ve arama geçmişini toplamak için kullanılan uygulamaya özgü tanımlayıcıları sıfırlamak için uygulamayı bir cihazda her zaman kaldırabilir ve yeniden kurabilirsiniz ancak profilleri etkinleştirmiş olmanız durumunda, siz geçmişi özellikle silinceye kadar izleme ve arama geçmişi her profile bağlı kalacaktır.
Uygulamanın ebeveyn ayarları kısmındaki komutları takip ederek YouTube Kids uygulamasının belirli bir kurulumundan Google Hesabınızın bağlantısını kaldırabilirsiniz. Ayrıca, sağladığımız uygulama içi araçları kullanarak da Google hesabınızla ilişkili ebeveyn kontrollerini ve özelleştirme tercihlerini herhangi bir zamanda değiştirebilir veya silebilirsiniz.
Bu bildirim, YouTube Kids uygulamasına giriş yaptığınız zaman çocuğunuzun onu kullanımı ile bağlantılı toplama, kullanma ve açıklama uygulamalarımızı açıklamaktadır. Google'ın çocuğunuzun uygulamayı kullanımı sırasında toplanan ve yukarıda ve YouTube Kids Gizlilik Bildiriminde açıklanan verileri Google Hesabınızdan gelen bilgiler ile yukarıda belirtilen amaçlarla ilişkilendirmesi için onayınıza ihtiyacımız var. Oturum açmak istemediğiniz takdirde geriye dönebilir, bir hesap seçmeyi atlayabilir ve uygulamayı oturum açılmamış şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Uygulamanın ayarlar kısmındaki komutları takip ederek YouTube Kids uygulamasından Google Hesabınızın bağlantısını kaldırarak onayınızı her zaman geri alabilirsiniz.
Uygulama hakkında daha fazla bilgiyi Ebeveyn Rehberi içinde bulabilirsiniz.  Çocuklar için Açıklamamız, veri işleme uygulamalarımızı çocuğunuza açıklamaktadır ve bunları çocuklarınızla incelemenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla!
YouTube Kids Ekibi
YouTube Kids Gizlilik Uyarısı YouTube Hizmet Şartları YouTube Kids Ebeveyn Rehberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Copyright 2014 | Distributed By Free Blogger Templates | Designed By Way2themes